Čitaj mi

NOVI SAD DOBIO JOŠ 32 KOMUNALNA MILICIONARA

Na prijemu u Gradskoj kući, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozdravio je 32 kandidata koji su uspešno završili obuku i položili ispit za primenu ovlašćenja komunalnog milicionara.

- Ponosan sam što smo konačno dočekali da povećamo broj pripadnika Komunalne milicije, jer smo imali veliki deficit u toj službi. Od kako je osnovana Komunalna milicija, trećina onih koji su bili zaposleni su napustili službu, što pokazuje koliko je to težak i zahtevan posao. Verujem da ćemo u narednom periodu primiti još lјudi, pa ćemo doći do 99 komunalnih milicionara u Novom Sadu. Ni to nije dovolјno, ali će svakako biti lakše. Delokrug njihovog rada nije samo centar, lјudi zaboravlјaju da oni pokrivaju teren od Stepanovićeva do Kovilјa i od Budisave do Begeča, a rade 24 časa, svih sedam dana u nedelјi – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je novim komunalnim milicionarima poručio da će Grad nastojati da i dalјe pobolјšava njihov materijalni položaj, a da oni treba svoj posao da obavlјaju odgovorno, odlučno i savesno.

- Nije jednostavno ulaziti u konflikt sa onima koji krše zakon i ugrožavaju prava drugih lјudi. Budite trpelјivi, jer živimo u doba društvenih mreža kada se istina često iskrivi i to je ambijent u kojem ćete morati da radite najbolјe što umete. Namera Grada je i da trajno reši pitanje objekta Uprave za inspekcijske poslove, da obezbedimo najbolјe uslove za rad zaposlenih – rekao je Miloš Vučević.

U ime novozaposlenih komunalnih milicionara prisutnima se obratio Ognjen Mandić koji je poželeo da u službi vladaju sloga i odgovornost.

- Gradonačelnik je kriterijume za upravlјanje gradom postavio veoma visoko, tako da je onda na nama da naš posao obavlјamo uz stalnu svest da na grudima nosimo grb slobode, grb Grada Novog Sada kojeg predstavlјamo – naglasio je Ognjen Mandić.

Novi Sad, 21. mart 2022. godine