Čitaj mi

NOVI OBJEKAT MESNE ZAJEDNICE „SAJLOVO“ OBOGAĆEN BROJNIM SADRŽAJIMA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novi objekat Mesne zajednice „Sajlovo“ u Ulici Gornje Sajlovo br. 32, u okviru kojeg će pored prostorija namenjenih Mesnoj zajednici, funkcionisati i ambulanta Doma zdravlјa „Novi Sad“, Pošta, a svoj prostor će imati i Udruženje penzionera grada Novog Sada, kao i Gradska biblioteka.

- Veoma sam zadovolјan ovom uspešno realizovanom investicijom Grada vrednoj više od 70 miliona dinara., kojom je MZ „Sajlovo“ dobila svoje prostorije sa višestrukom namenom. U okviru tog objekta će se nalaziti ne samo kancelarije vezane za rad Mesne zajednice, već i ambulanta, biblioteka, kao i pošta. Sve će biti obuhvaćeno na jednom mestu i to će biti novo mesto za okuplјanje žitelјa Sajlova. Posebno je zadovolјstvo bilo družiti se danas sa našim penzionerima na Sajlovu, kojima sam sa svojim saradnicima pre par godina obećao  da će dobiti svoj prostor. Zahvalјujući zajedničkoj investiciji Uprave za imovinu i Uprave za građevinsko zemlјište i investicije, našli smo prostor za tu namenu i Novi Sad sada ima 23. po redu Klub penzionera.  Mnogo sam ponosan i na to što krećemo i u Ledincima da gradimo novi Dom penzionera, tako da će u svakom delu grada penzioneri imati svoje mesto za druženje i kvalitetno provođenje vremena. Skoro celo naselјe Sajlovo je pokriveno vodovodnom i kanalizacionom mrežom, javnom rasvetom, asfaltirane su ulice, a ostale su još dve-tri ulice da se završe. Lepa vest je da izgradnju vrtića završavamo na leto, kao i to što je Eparhija Bačka donela odluku da gradi Hram između objekta Mesne zajednice i vrtića - rekao je gradonačelnik Vučević.

Gradonačelnik Vučević je napomenuo i da su u toku pregovori u vezi sa eksproprijacijom zemlјišta u cilјu izgradnje osnovne škole na Sajlovu.

- Nadam se da ćemo u toku ove godine uspeti da okončamo pregovore i da otkupimo predmetnu parcelu, pa da započnemo proces projektovanja škole. Time bi Sajlovo imalo sve i na dobrom putu je da bude jedno moderno opremlјeno mesto, sa svim sadržajima neophodnim za kvalitetan živoa građana – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novi Sad, 17. mart 2022. godine