Čitaj mi

NOVI APARATI NA ODELJENJU OFTALMOLOGIJE DOMA ZDRAVLJA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat posetio je Odelјenje oftalmologije Doma zdravlјa ''Novi Sad'' na Limanu IV koje je dobilo nove aparate. Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, po javnom konkursu za sufinansiranje i finansiranje projekta za unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, Domu zdravlјa '"Novi Sad'' je dodelila sredstva u visini od 1 200 000 dinara za nabavku automatizovanog keratorefraktometra, a isto toliko sredstava je izdvojeno iz budžeta Grada Novog Sada za nabavku beskontaktnog tonometra.

-Grad Novi Sad je za potrebe oftalmološkog odelјenja Doma zdravlјa na Limanu izdvojio sredstva iz budžeta za nabavku savremenih aparata. Time su omogućeni bolјi uslovi za pregled pacijenata, kvalitetnije merenje, brzo i precizno dobijanje rezultata i tačno postavlјanje dijagnoze bez dodatnih dolazaka. Grad će i dalјe nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koji imaju za cilј unapređenje usluga zdravstvene zaštite- rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

Direktor Doma zdravlјa “Novi Sad” prim. dr Veselin Bojat je rekao da „Dom zdravlјa“ ove godine slavi veliki jubilej, a to je 50 godina postojanja.

-Dom zdravlјa „Novi Sad“ je lider u oblasti primarne zdravstvene zaštite, a o tome svedoči niz akcija i novih metoda koje smo uveli u redovnu praksu u okviru primarne zdravstvene zaštite. Prošle godine otvorena je senzorna soba za decu ometenu u razvoju, a danas smo novim aparatima unapredili rad oftalmološkog odelјenja- zaklјučio je je prim. dr Veselin Bojat.

Novi Sad, 9. mart 2016. godine