Čitaj mi

Konferencija za novinare - Izložba nagrađenih radova sa 88. izložbe ADC Njujork

Četvrtak, 22. april 2010. godine
11.00 časova
Sala veća, Gradska kuća
Trg slobode 1

Konferencija za novinare na kojoj će biti najavljena Izložba nagrađenih radova sa 88. izložbe ADC Njujork biće održana u četvrtak 22. aprila u Gradskoj kući. Govornici na konferenciji su pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Kopicl i osnivač i kreativni direktor Galerije ITD Branislav Radošević.

Organizciju ove izložbe svetskog značaja finansijski su podržali Grad Novi Sad i AP Vojvodina, a Novosađani će moći da je vide od 23. aprila do 23. maja u Galeriji ITD (Institut za Transfuziju Dizajna), pored sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

O ADC-u

Art Directors Club je vodeća organizacija za integrisane medije i prvi međunarondni kreativni kolektiv te vrste. Osnovan u Njujorku 1920. godine, ADC je neprofitna organizacija sa članstvom, čija misija je da POVEŽE, PROVOCIRA i UZDIŽE menjajući svet ideja. Koncentriše se na najviše standarde kvaliteta i integriteta u vizuelnoj komunikaciji i ohrabruje studente i mlade profesionalce da se bave dizajnom. ADC pruža plodno tle kreativcima iz sfera advertajzinga, dizajna, interaktivnih medija i komunikacija da istražuju smer u kom se menjaju i zbližavaju te industrije.
Prilikom osnivanja ADC-a 1920. godine, vajar Paul Manship, koji je napravio statuu Prometeja na Rokfeler trgu u Njujorku, osmislio je prvobitnu ADC nagradu. Manship Medallion, kako se zvala, prikazuje Apolona, boga Sunca i vođu muza, kako leti na Pegazu, simbolu inspiracije. Sedamdesetih godina, svetski priznati art direktor i dizajner Gene Federico napravio je novu nagradu – elegantnu kocku – koja danas predstavlja najviše priznanje u dizajnerskoj industriji.

Novi Sad, 21. april 2010. godine