Čitaj mi

Polaganje kamena temeljca za novi objekat srednje škole „Milan Petrović“

Petak, 13.novembar 2009.godine
11,30 časova

Ugao Seljačkih Buna i Bate Brkića, Bistrica (između Gerontološkog centra i novog objekta predškolske ustanove Radosno detinjstvo)

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić položiće kamen temeljac za novi objekat srednje škole „Milan Petrović“ koji je namenjen programu vaspitno-obrazovnog rada i rehabilitacije dece uzrasta od 15-27 godina. Objekat je potpuno prilagođen zahtevima kako nastavnog osoblja, koje je koncipiralo projektni zadatak, tako i svim drugim budućim korisnicima.

O objektu :

Zbog svoje programske prirode objekat je veoma složen i kompleksan, usled čega se javila potreba organizacije u specifično nezavisne, ali u isto vreme povezane celine-blokove, koji se zbog programa kompleksa pretežno nalaze u prizemlju : učionički za realizaciju nastave, fiskulturni koga čine sala i bazen za rehabilitaciju, radionički blok koji se sastoji od frizerske, kulinarske, grafičko-tekstilne, molersko-stolarske i mašinske radionice, a na spratu su pozicionirani administracija škole i internat.
Ovakav srednjoškolski objekat prvi je i jedini u regionu, a u njegovoj realizaciji pored tima investitora i nastavnika škole, učestvovali su brojni stručnjaci iz različitih oblasti.

Novi Sad, 12.novembar 2009.godine