Čitaj mi

VRATIMO NOVI SAD BICIKLISTIMA

Utorak 7. jul 2009. godine
12.00 časova
Svečana sala
Gradska kuća, Trg slobode 1

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primiće srednjoškolce koji su podržali akciju 'Vratimo Nobi Sad biciklistima' i tom prilikom uručiće im četvorodnevne ulaznice za Egzit.

O akciji

U cilju zaštite životne sredine i smanjenja gužve u saobraćaju Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić pokrenuo je akciju 'Vratimo Novi Sad biciklistima'.
U okviru te akcije u narednom periodu intezivno će se raditi na obeležavanju što većeg broja biciklističkih staza i uklanjanja autombila sa prostora namenjenih biciklistima. Takođe, na glavnim gradskim lokacijama kao što su garaža SNP-a, Trg galerija i Štrand, biće obezbeđena adekvatna mesta za parkiranje biciklova.

Gradonačelnik Igor Pavličić pozvao je novosadske srednjoškolce da podrže akciju i priključe se grupi 'Vratimo Novi Sad biciklistima' koja se nalazila na popularnom sajtu Fejsbuk. Srednjoškolcima koji su sa svojih 25 regrutovanih prijatelja posetili tu stranicu i podržali akciju, gradonačelnik će pokloniti četvorodnevnu kartu za Egzit.

Gradonačelnik, članovi Gradskog veća, predstavnici odborničkih grupa u Skupštini grada, novosadski srednjoškolci i drugi prijatelji akcije, krenuće u sredu 8. jula u promotivnu biciklističku vožnju, od Gradske kuće do Egzitovog kampa, gde će se pridružiti Biciklističkom karavanu Zelene liste Srbije i Balkanskog fonda za lokalne inicijative, koji je u okviru kampanje 'Oplaneti se', krenuo iz Vranja 23. juna.