Čitaj mi

Gradonačelnik obišao rekonstruisane Svečane salone na Petrovaradinskoj tvrđavi

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa predstavnicima medija obišao je rekonstruisane Svečane salone na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tom prilikom gradonačelnik Pavličić naglasio je da tvrđava i podgraže Petrovaradina imaju izuzetnu kulturnu istorijskou vrednost i da ce ubuduće njihovi turistički i privredni potencijali biti bolje iskorišteni, za dobrobit svih gradana.

'Za potrebe proteklog Samita u veoma kratkom roku rekonstruisali smo unutrašnjost Svečanih salona, međutim radovi na sređivanju Tvrđave biće nastavljeni dok ceo prostor ne dobije izgled kakav zaslužuje. U narednom periodu ovde će se odvijati različiti protokolarni prijemi za potrebe grada Novog Sada ali i države Srbije. Naša namera je da autentičnost arhitekture i nameštaja u Svečanim salonima pokažemo građanima ali i turistima koji posećuju Novi Sad', rekao je gradonačelnik Igor Pavličić.

Glavne manifestacije Samita šefova država centralne Evrope održane su upravo u rekonstruisanim salonima, a pored skupova za najviše zvaničnike saloni ce poslužiti za različite kulturne priredbe koje su se tradicionalno održavale u Svečanoj sali Gradske kuće.

Novi Sad, 23. jun 2009. godine