Čitaj mi

Успешно организован први хакатон у организацији Града Новог Сада

Јуче је у Пословном инкубатору завршен први  хакатон  у организацији Града Новог Сада, а у сарадњи са ЈКП „Информатика“ и компанијом „Дунавнет“ д.о.о.
У току два дана, 16. и 17. децембра, такмичило се пет трочланих тимова који су се пријавили на такмичење и испунили услове утврђене Јавним конкурсом.  Њихов задатак био је да на бази отворених података израде мобилне апликације у областима екологије и културе, а на основу награђених идеја Новосађана.
Суочени са притиском, мало времена и јаком конкуренцијом, такмичари су успешно исунили задатке и представили Комисији занимљива решења. Све апликације су биле одличне, креативне и друштвено корисне и надамо се да ће већина заживети и дати свој допринос у очувању животне средине тј. унапређењу културног амбијента  и туристичке понуде Новог Сада.
У најкраћем временском року, утврђеним условима Конкурса, Комисија ће прогласити победнике и доделити вредне награде тимовима.
WeLive тим се захаваљује свима који су учествовали у организацији хакатона и пружили драгоцену подршку.  Верујемо да хактони, осим што окупљају младе људе који се баве ИТ пословима, чине да се ти послови популаризују и тако посредно утичу на развој дигиталне будућности Новог Сада.