Čitaj mi

NAJMLAĐI NOVOSAĐANI KITILI JELKU NA TRGU SLOBODE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa učenicima novosadskih osnovnih škola i decom iz vrtića PU Radosno detinjstvo kitio je jelku sa busenom, visoku 10 metara, koja je prvi put postavljena na Trgu slobode, kako bi prednovogodišnja atmosfera u Novom Sadu bila još svečanija i lepša.

-Već nekoliko dana u slavljeničkoj atmosferi, nizom manifestacija, obeležavamo dolazak nove godine. Od Nacionalnog parka Fruška gora dobili smo ovu jelku sa busenom i pozvali smo naše najmlađe sugrađane da je zajedno kitimo. Namera nam je da kasnije jelku zasadimo negde u našem gradu, tako da ovom prilikom pozivamo Novosađane da nam se obrate i predlože lokaciju za sadnju jelke. Cilj nam je da promovišemo jelke sa busenom, jer ima malo drveća u Novom Sadu, tako da na svaki način treba doprineti ozelenjavanju - rekao je gradonačelnik poželevši našim najmlađima i svim građanima Novog Sada mnogo zdravlja i sreće u 2012. godini, i poručio da uvek veruju u sebe i da ulažu maksimalan trud da bi ostvarili svoje životne ciljeve.

Kićenje jelke na Trgu prošlo je uz muziku, u dobrom raspoloženju, a najmlađi su se družili sa Deda Mrazovima. Od utorka 20. decembera u periodu od 12.00 do 13.00 časova radnici JKP Zelenilo biće na raspolaganju svima koji budu želeli da svoj ukras postave na jelku na Trgu, a građani svoje predloge o mestu za sadnju jelke mogu poslati na meil adresu pr@novisad.rs do 28. decembra do 15.00 časova.

 

Novi Sad, 16. decembar 2011. godine