Čitaj mi

NAJBOLJIM NOVOSADSKIM ĐACIMA PO BICIKL OD NOVCA ''NS BAJKA''

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić učestvovao je u akciji vožnje bicikala JKP „Parking servis“ kojom je obeležen početak nove sezone iznajmljivanja gradskih bicikala „NS bajk“. U promotivnoj vožnji kejom bilo je preko 120 učesnika, start je bio kod fabrike Danubius, a cilj kod parkirališta za Gradski bicikl na Štrandu.

- Ovom vožnjom simbolično smo otvorili sezonu kada je reč o gradskim  biciklima. Uslovi su isti kao i prošle godine, dakle 20 dinara je sat, a 100 dinara košta korišćenje bicikla ceo dan. Važno je da ćemo otvoriti još dve stanice, jednu na Detelinari, a drugu na Novom Naselju. U dogovoru sa Turističkom organizacijom Novog Sada i Nacionalnim parkom Fruška gora organizovaćemo biciklističke ture na sremskoj strani, a za te potrebe nabavićemo  planinske bicikle. Od iznajmljivanja gradskih bicikala prošle godine zaradili smo 500 000 dinara, i od tog novca najboljim novosadskim učenicima, koji su sada na prvoj godini studija, kupićemo po bicikl – istakao je gradonačelnik Pavličić i dodao da će i ovogodišnja zarada biti usmerena u slične svrhe.

Trenutno je aktivno pet stanica za bicikle – kod „Štranda“, na SPENS-u, kod Železničke stanice, kod garaže uz Srpsko narodno pozorište i u Kampusu Univerziteta, a  građanima je na raspolaganju ukupno 125 gradskih bicikala, po 14 na svakoj stanici za iznajmljivanje.

 

Novi Sad, 23. mart 2012. godine