Čitaj mi

MLADI ATLETIČARI OTIŠLI NA TAKMIČENJE U DORTMUND

Deca iz Atletskog kluba „Vojvodina“ otputovala su danas na Sportske atletske igre u Dortmund. Mlade atletičare ispratio je član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar koji je tom prilikom istakao da odlazak dece na ovo takmičenje predstavlja jedan od najlepših primera međunarodne saradnje pobratimskih gradova Novog Sada i Dortmunda.

- Veoma mi je drago što naši mladi atletičari već tradicionalno odlaze u Dortmund, na jedno od najvećih atletskih takmičenja za juniore i tamo na najbolji način predstavljaju Novi Sad. Iako beleže izuzetne rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, nama je važno da novosadski sportisti imaju priliku da učestvuju na velikoj sportstkoj manifestaciji u inostranstvu i da se druže sa vršnjacima iz Evrope- izjavio je Predrag Svilar i poželeo ekipi AK „Vojvodina“ srećan put i puno uspeha.

U okviru Sportskih atletskih igri, u Dortmundu se već 20 godina održava Turnir devet gradova i Otvoreno prvenstvo Nemačke. Na navedenim takmičenjima, u kategorijama uzrasta do 11, 13 i 15 godina, ove godine takmiči se 35 dece iz Atletskog kluba „Vojvodina“.

Novi Sad, 5. mart 2015. godine