Čitaj mi

MINISTARKA PRAVDE POSETILA NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović i izrazio zadovolјstvo zbog njene posete i prilike da se razgovara o važnim temama u oblasti pravosuđa.

Kako je ocenjeno na sastanku, od velikog značaja je planirana izgradnja nove Palate pravde za pravosudne organe u Novom Sadu koja se finansira iz sredstava Evropske Unije. Gradonačelnik je naglasio da je Grad obezbedio zemlјište za izgradnju nove zgrade i da pruža punu podršku Ministartsvu kada je reč o ishodovanju neophodnih dozvola. Ministarka Kuburović i gradonačelnik Vučević rekli su da očekuju da će izgradnja tog objekta početi do kraja ove godine, i da će po završetku projekta biti stvoreni najbolјi uslovi za rad pravosuđa na teritoriji novosadske apelacije.

Tokom susreta zvaničnici su se pohvalno izrazili o Konkursu za dodelu sredstava na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta), koji je objavilo Ministarstvo, namenjenom nosiocima projekata od javnog interesa iz brojnih oblasti kao što su zdravstvo, kultura, prosveta i humanitarni rad.

Takođe, sagovornici su se složili da je saradnja dva nivoa vlasti izuzetno dobra i da je to neophodan uslov za sprovođenje mera dobre državne politike na lokalnom nivou, na koji su građani veoma upućeni u rešavanju važnih životnih pitanja.

Novi Sad, 28. februar 2018. godine