Čitaj mi

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ministrom spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikolom Selakovićem u Gradskoj kući. Oni su razgovarali o važnosti bilateralne saradnje i stabilnosti u regionu na putu opšteg napretka.

Gradonačelnik je rekao da Novi Sad neguje dobru međugradsku saradnju, te da je korist od zajedničkih projekata veoma očigledna u kulturi, obrazovanju, privredi i turizmu. On je takođe istakao da Novi Sad ide krupnim koracima napred kada je reč o privlačenju investitora i doprinosu tržišnoj utakmici koja je jedini osnov zdrave ekonomije. U tom smislu, pomenuo je velika ulaganja Grada u razvoj industrijskih parkova koji privlače ozbiljne kompanije poput ''Кontinentala'' u kojima će stručnjaci želeti da rade jer će imati odlične uslove.

Zvaničnici su se složili da je put u Evropsku uniju ispravan put Srbije, te da je veoma važno i korisno što je Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2022. godinu. Кako su ocenili, taj velkiki evropski projekat osnažuje čitavu zajednicu, povezuje je sa regionom i otvara vrata velikim infrastrukturnim projektima koji trajno menjaju sliku Novog Sada i Srbije na bolje.

Vučević i Selaković izrazili su nadu da će epidemiološka situacija biti stabilna, i da neće ugroziti život u vitalnim oblastima, ali i spremnost da, u slučaju potrebe, i država i lokalne samouprave, adekvatno i pravovremeno odgovore, ukoliko dođe do pogoršanja.

Novi Sad, 23. jun 2021. godine