Čitaj mi

MEĐUNARODNI SAJAM KNјIGA I MEĐUNARODNA IZLOŽBA UMETNOSTI „ART EXPO“ U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju Međunarodnog sajma knjiga i 24. međunarodne izložbe umetnosti „Art Expo“ na Novosadskom sajmu. Na priredbi su, pored gradonačelnika, govorili i gost manifestacije Međunarodnog sajma knjiga italijanski pisac Dijego de Silva, kao i direktor Sajma Slobodan Cvetković, a tom prilikom uručene su i nagrade „Laza Kostić“.

- Ponosni smo na održavanje još jedne dobre i kvalitetne sajamske manifestacije posvećene lepoj reči i umetnosti. Toj priredbi će se u naredna dva dana pridružiti i Sajam obrazovanja sa svojim izložbenim prostorom, i to je nešto što zaista vredi videti čak i u eri modernih komunikacionih tehnologija. U sred  4. tehnološke revolucije, mi ne smemo i nećemo zaboraviti pisanu reč i knjigu kao nezamenlјiv odmor za dušu i utočište za svakog čoveka. S obzirom na to da ove godine imamo preko 150 izlagača iz 13 država, zaista je u pitanju jedna reprezentativna sajamska manifestacija u Novom Sadu, našoj „Srpskoj Atini“ i  Evropskoj prestonici kulture. Smatram da na ovom sajmu svako može da pronađe za sebe neki naslov, neku temu ili da uživa u kvalitetnim umetničkim eksponatima u jednom dobro koncipiranom izložbenom prostoru-rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pozvao Novosađane i građane drugih opština i gradova da posete Novi Sad i Sajam u narednim danima.

Žiri za dodelu sajamskih nagrada dodelio je nagradu „Laza Kostić“ za najbolјu knjigu objavlјenu između dva Sajma Selimiru Raduloviću za knjigu „Dvanaest“, u  izdanju Zavoda za udžbenike Beograd.

Međunarodni Sajam knjiga se organizuje u saradnji sa Gradom Novim Sadom od 5. do 11. marta, a posetioce Sajma očekuju premijerna izdanja, brojne promocije, atraktivni programi, besplatan ulaz, poklon-igra, izložbe, festivali i značajni popusti. Izložba umetnosti "Art Expo" predstavlјa slikare i galeriste, umetnike koji stvaraju u nesvakidašnjim tehnikama i afirmišu različite stilske pravce. Ta manifestacija je prodajnog i promotivnog karaktera, a predstavlјa stvaraoce primenjene umetnosti koji postavlјaju tematske izložbe. 

Novi Sad, 5. mart 2019. godine