Čitaj mi

MEĐUNARODNI KONGRES „ISHRANA BUDUĆNOSTI“ U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je međunarodnom multidisciplinarnom kongresu „Ishrana budućnosti” čiji je Novi Sad po sedmi put domaćin 7. i 8. oktobra. Prisutnima su se u amfiteatru novosadskog SPENS-a pored gradonačelnika obratili i koordinator dr Bora Vujasin, počasna gošća iz Sarajeva Suada Karić, organizatorka Ivana Vujasin i motivacioni govornik Tanja Drakulić.

Cilj ovogodišnjeg kongresa je da podseti na važnost timskog rada, jer okuplja ljude različitog akademskog obrazovanja i na specifičan način obrađuje teme koje se tiču zdravijeg i srećnijeg načina života. Terminom „Ishrana budućnosti” organizatori žele da skrenu pažnju na to da je podjednako važno ono što čovek unosi u svoje telo, kako se odnosi prema njemu, način na koji misli, odnos prema drugim ljudima, kao i prema prirodi.

- I ovom manifestacijom mi potvrđujemo da smo postali jedan od najznačajnijih kongresnih centara u regionu i da Novi Sad ima kapacitet za organizovanje skupova sa međunarodnim učešćem, što je i jedan od pravaca u razvoju turizma kao značajnog segmenta naše privrede. Tradicija uspešnog organizovanja ove manifestacije svakako svedoči o njenom kvalitetu i raduje me što ćemo saznati mnoge korisne i zanimljive stvari vezane za povećanje kvaliteta naše svakodnevice. Poslednjih godina je Novi Sad postao omiljena "city break" destinacija u ovom delu Evrope, grad u kojem se sve duže ostaje, i u koji se najradije vraća. Stoga želim svima da iz našeg grada ponesu najlepše utiske i da se u njega što pre vrate - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević poželevši organizatorima i učesnicima srećan i uspešan rad.

Tokom dva dana kongresa biće izloženo više od 80 naučnoistraživačkih radova. Izložbeni štandovi koje će posetioci biti u prilici da vide, kao i popusti koje mogu ostvariti, biće u skladu s konceptom kongresa. Tokom oba dana kongresa biće organizovano besplatno merenje pritiska, šećera u krvi i lipidnog statusa, a predavanja će biti održavana u amfiteatru u SPC „Vojvodina“. Predavanja u subotu su predviđena do 20.30 časova, a u nedelju program počinje u 10.25 i završava se u 18.45 časova. Ulaz za posetioce je besplatan, a kompletan program kongresa može se preuzeti sa sajta www.ishrana-budućnosti.com

Novi Sad, 7. oktobar 2017. godine