Čitaj mi

MEĐUNARODNI JESENJI SAJMOVI OD SUTRA U NOVOM SADU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić, zajedno sa izvršnim direktorom za sajamsku delatnost Sašom Bilinovićem, izvršnom direktorkom za integrisane marketing komunikacije Jelenom Marinović i izvršnom direktorkom za kongresne aktivnosti Andreom Knezi, prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljeno 6 sajamskih manifestacija koje se održavaju u okviru Međunarodnih jesenjih sajmova od 2. do 6. oktobra na Novosadskom sajmu.

Reč je o 46. Međunarodnom sajmu lova, ribolova i sporta LORIST,  3. Međunarodnom sajmu šumarstva, 22. Međunarodnom sajmu EKO SVET, 20. Međunarodnom sajmu hortikulture, 46. Međunarodnom sajmu turizma i 4. Međunarodnom sajmu konjarstva i sersana. Na priredbama nastupa više od 300 izlagača i učesnika iz 10 zemalja.

- Novosadski sajam je tokom duge tradicije uspešnog poslovanja stekao ugled i postao brend našeg grada i naše zemlje, a programi koje realizuje svake godine svojim sadržajem idu u korak sa najuspešnijim priredbama u Evropi i svetu. Grad Novi Sad prepoznaje značaj ove institucije koja je važna pre svega za razvoj privrede i turizma, međutim Sajam je i mesto gde stručnjaci iz različitih oblasti mogu da se sretnu, predstave inoivacije i razmene iskustva  - izjavio je Borko Ilić i dodao - Grad će uvek podržavati Novosadski sajam i podsticati svoja preduzeća i ustanove da budu aktivni učesnici priredbi Novosadskog sajma jer je to prilika da se upoznaju sa najmodernijim rešenjima zemalja učesnica i razmene iskustva što svakako vodi usavršavanju, odnosno poboljšanju poslovanja.

Ove godine Grad Novi Sad posredstvom Uprave za sport i omladinu podržava „Gym fest“ na kojem učestvuje preko 1000 sportista, kao i takmičenje u preponskom jahanju. Gradska uprava za zaštitu životne sredine predstaviće se na Sajmu ekologije, a Turistička organizacija Grada na Sajmu turizma. Javno komunalna preduzeća "Gradsko zelenilo", "Čistoća" i "Lisje" učestvovaće na Sajmu hortikulture.

Kako je rečeno na konfernciji Kongresni centar Master organizatorima događaja od sada pruža mogućnost da manifestacije organizuju po cenama nižim za 40% od dosadašnjih. Takođe prema rečima predstavnika Novosadskog sajma prihvaćena je inicijativa predstavnika Turističke industrije Srbije da se Sajam turizma od iduće godine održava u adekvatnijem terminu, pa će ta priredba zajedno sa Sajmom gastronomije, vina, piva, rakije i kolača biti održana poslednje nedelje aprila.

Novi Sad, 1. oktobar 2013. godine