Čitaj mi

MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA "TROFEJ SAJAMSKIH GRADOVA" ZA VIKEND U NOVOM SADU

 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljena 14. Međunarodna juniorska biciklistička trka "Trofej sajamskih gradova", koja se održava 18. i 19. maja u organizaciji Biciklističkog kluba "Velo" i Biciklističkog saveza Vojvodine.

- Trka "Trofej sajamskih gradova" ima višestruki značaj. Pored toga što predstavlja rasadnik talenata, ona je dobar primer kako privredni subjekti u Novom Sadu, u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu treba da podržavaju novosadske klubove i organizatore takmičenja - izjavio je Predrag Svilar i dodao - Takođe, ova tradicionalna trka afirmiše biciklizam kao sportsku disciplinu, ali i pozitivne vrednosti i zdrav način života. Novi Sad je grad biciklista, i apelujem na sve naše sugrađane da ga što više koriste kao sredstvo za rekreaciju, ali i kao prevozno sredstvo.

Trka "Trofej sajamskih gradova" je osmišljena tako da povezuje gradove u kojima se održavaju sajamske priredbe. Ove godine u Novom Sadu prvog dana takmičenja vozi se 40 krugova od 2 kilometara oko Spensa, a drugog dana još 25 krugova, odnosno 105 kilometara oko Petrovaradinske tvrđave. U trci će učestvovati 18 ekipa takmičara do 19 godina, koji dolaze iz Mađarske, Bugarske, Poljske, Slovenije, Republike Srpske, Hrvatske i Srbije. Ova trka predstavlja turističku promociju Novog Sada, ali i poslednju proveru biciklistima pred odlazak na Olimpijske igre mladih. Pored "Trofeja sajamskih gradova", biće organizovane i dve revijalne trke u kojima će učestvovati  deca osnovnoškolskog uzrasta i veterani.

Novi Sad, 16. maj 2013. godine