Čitaj mi

KUTAK „NA KRILIMA MAŠTE“ POČEO S RADOM

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov prisustvovala je otvaranju Kutka „Na krilima mašte“ namenjenog prodaji ručno rađenih proizvoda nastalih tokom edukativno-interaktivnih radionica za osobe sa invaliditetom.

Projekat je ralizovalo Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu južno-bačkog okruga „Sunce“ sa partnerskim udruženjima, a uz podršku Grada Novog Sada.

- Udruženje „Sunce“ je zbog svoje delatnosti koja je usmerena na pružanje pomoći i pobolјšanje kvaliteta života osobama obolelim od cerebralne i dečije paralize prepoznato je kao udruženje od posebnog značaja za Grad Novi Sad. Zato su im obezbeđena dva poslovna prostora po povlašćenim cenama, na Bulevaru cara Lazara br. 35, i u Ulici Dimitrija Tucovića br. 3, gde se održavaju radionice. Otvaranje Kutka „Na krilima mašte“ podržao je Grad izdvojivši iz Budžeta za tu namenu milion dinara, s cilјem da se spreči diskriminacija na tržištu rada i da se pruže jednake šanse osobama sa invaliditetom za stručno osposoblјavanje i zapošlјavanje - rekla je Branka Bežanov.

Sekretarka Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Južnobačkog okruga “Sunce” Jovana Sajić je istakla da su zahvalјujući snažnoj podršci Grada u ovom kutku, koji se nalazi u prizemlјu SPENS-a, zaposlene dve osobe sa invaliditetom, a ostali članovi udruženja su dobili mogućnost da izlože i prodaju svoje radove koje su godinama stvarali.

Članovi Udruženja distrofičara južno-bačkog okruga i članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovolјno razvijenim osobama Grada Novog Sada su kao partneri projekta takođe prisustvovali događaju.

Novi Sad, 6. oktobar 2021. godine