Čitaj mi

KAMPANJA ZA PREVENCIJU POVREDA KOD DECE

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić prisustvovala je konferenciji za medije povodom kampanje za prevenciju povreda kod dece „Siguran svet“, koju pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo organizuje Instit za javno zdravlje Vojvodine.

- Gradska uprava za zdravstvo se najviše bavi preventivnim kampanjama u kojima obučavamo ljude i decu kako da spreče pojavu bolesti i povreda. U okviru ove akcije Institut za javno zdravlje Vojvodine pripremio je tri edukativna radna materijala na temu prevencije povreda i trovanja kod dece, mini brošuru namenjenu roditeljima, slikovnicu i bojanku za decu – istakla je prof.dr Novakov Mikić i dodala da je, o toj temi, organizovan i edukativni seminar za vaspitače, saradnike i zdravstvstvene radnike vrtića Predškolske ustanove Novog Sada.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Marija Jevtić rekla je da je pokretanje preventivne kampanje „Siguran svet“ bilo motivisano činjenicom da godišnje oko 5.000 dece strada od povreda, a njih 300 biva lečeno bolnički.

Novi Sad, 24. novembar 2009. godine