Čitaj mi

ISPRAĆAJ DECE NA LETOVANjE U BAOŠIĆE

Gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić zajedno sa članicom Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu i brigu o porodici i deci Danijelom Kostić i sekretarom Crvenog krsta Novog Sada Draganom Lazićem, ispratio je 75 dece osnovnoškolskog uzrasta sa pet vaspitača na letovanje u Baošiće, u Republiku Crnu Goru.

-Od 2006. godine, putem ovog Programa koji zajedno sa Crvenim krstom Novog Sada realizuje Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, do sada je na letovanju, na moru boravilo preko 950 osnovaca iz našeg Grada. Od sutra, pa narednih 10 dana, uživaće u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, a njima će se pridružiti i njihovi vršnjaci sa Kosova i Metohije i Republike Srpske - rekao je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik je deci poželeo srećan put i prijatan boravak na moru, istakao je da će Grad Novi Sad uvek podržavati to što su vredni i dobri đaci, kao i da uživaju u morskim avanturama, da se lepo druže, kupaju, sunčaju i da im ovo leto ostane u sećanju i kada postanu veliki ljudi.

Za ovaj Program obezbeđena su sredstva u Budžetu Grada Novog Sada u ukupnom iznosu od 2.700.000,00 dinara za 2023. godinu, a Grad će nastavi sa realizacijom ovakvih programa, dodao je gradonačelnik.

Sekretar Crvenog krsta Novi Sad, Dragan Lazić zahvalio se gradonačelniku i Gradu Novom Sadu na podršci u realiazaciji ovog Programa, kao i da je boravak dece na moru veoma važan za njihovo odrastanje, zdravlje i psihološki razvoj, ali i buduće društveno angažovanje, te da se na ovaj način jačaju njihovi kapaciteti.

Tokom desetodnevnog boravka, deci su obezbeđen prevoz, smeštaj i zdravstvena zaštita u odmaralištu „Krista Đorđević“, a volonteri Crvenog krsta će kroz interaktivni rad u manjim grupama realizovati sportsko-rekreativne i kreativne aktivnosti u cilju promocije humanih vrednosti i osnaživanja dece.

Novi Sad, 5. jul 2023. godine