Čitaj mi

HIGIJENSKE MARAMICE URUČENE PU „RADOSNO DETINJSTVO“


Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić uručili su pakete vlažnih maramica Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", kao vid prevencije od novog gripa, kako bi mališani bili što bolje zaštićeni.

-Grad je preuzeo sve potrebne akcije i na sinoćnoj vanrednoj sednici Gradskog veća doneli smo odluku da PU „Radosno detinjstvo“ nastavi sa radom uz opšte individualne mere zaštite i svakodnevno praćenje epidemiološke situacije. Novi Sad je spreman da se suoči sa novim gripom, a to govori i činjenica da su akcioni planovi delovanja sačinjeni još u vreme pripreme festivala EGZIT – ističe Pavličić dodajući da anema mesta panici i da maramica ima za narednih 15 dana, a to će kako je istakao gradonačelnik, biti dovoljan period da se vide efekti ovakve zaštite.

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić uputio je apel roditeljima da kao i do sada obaveštavaju vaspitače o razlozima zašto je dete izostalo kako bi se dobila kompletnija slika,
dodajući da je nabavljanje maramica samo jedna od preventivnih mera koje Grad sprovodi u cilju zaštite najmlađe populacije.

„Clinell“ maramice su testirane u Velikoj Britaniji u avgustu ove godine i tada je potvrđeno da formula ovih maramica uništava virus novog gripa A (H1N1). Naime, „Clinell“ formulu čini jedinstvena kombinacija 9 sastojaka od kojih 6 moćnih biocida čini aktivnu supstancu. Svi ovi biocidi imaju drugačije mehanizme delovanja što sprečava pojavu otpornosti bakterija tokom vremena. Sadrži samo 5% alkohola, što znači da ne isušuje ruke niti ih na bilo koji način oštećuje nakon višekratne upotrebe.

Vrtić, zaposleni i ceo sistem Predškolske ustanove funkcioniše besprekorno, naglasio je direktor „Radosnog detinjstva“ Borislav Samardžić i dodao da je sa donacijom maramica nivo prevencije u vrtićima podignut na maksimalni nivo. Maramice za najmlađe obezbedila je Apotekarska ustanova „Novi Sad“.

Novi sad, 10.novembar 2009.godine