Čitaj mi

GRADSKE SLUŽBE RADE NA UKLANjANjU POSLEDICA NEVREMENA

Usled snažne oluje koja je sinoć pogodila region i izazvala veliku štetu, Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić održao je sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije odakle je upućen apel svim građanima da, iz bezbednosnih razloga, samoinicijativno ne uklanjaju granje i stabla sa električnih vodova srušenih usled nepogode.

Obilazeći područje teritorije Grada Novog Sada, zajedno sa prigradskim naseljima, tokom noći, komunalni inspektori i patrole komunalne milicije radile su na utvrđivanju i uklanjanju posledica nevremena. Tom prilikom, na više od 100 lokacija u gradu konstatovani su slučajevi obaranja drveća i grana, saobraćajne signalizacije, kontejnera, poplavljenih saobraćajnica, rušenja zaštitnih ograda, krovova, nestanka struje i slično.

Po prestanku nevremena, inspektori za kontrolu drumskog saobraćaja i kontrolu obale i vodenog prostora izvršili su vanrednu kontrolu stanja saobraćajnica i ustanovili stanje na terenu kako bi se po hitnom postupku pristupilo otklanjanju nastalih štetnih posledica.

Nadležne službe, gradska i privatna preduzeća nastavljaju rade na otklanjanju nastale štete na javnim površinama.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti dispečaru Gradske uprave za inspekcijske poslove, pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs

Novi Sad, 20. jul 2023. godine