Čitaj mi

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM ITALIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Italije u Srbiji Nј.E. Karla Lo Kaša u Gradskoj kući, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu prethodne četiri godine.

Gradonačelnik Vučević je istakao dobru saradnju italijanske Ambasade i Grada Novog Sada, i zahvalio ambasadoru Lo Kašu na tome što je svojim diplomatskim zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dve zemlјe.

Sagovornici su se osvrnuli na značajne događaje u toku mandata ambasadora Lo Kaša i zaklјučili da je ostvaren značajan napredak u političkim i ekonomskim odnosima Italije i Srbije, što se direktno odrazilo i na lokalni nivo, odnosno na dobru međugradsku saradnju. Posebno su naglasili zbližavanje dve zemlјe za vreme velikih izazova tokom pandemije, gde su se i Srbija i Italija dokazale kao odani partneri i prijatelјi jedna drugoj.

Ambasador Karlo Lo Kašo je rekao da mu je bila čast da predstavlјa svoju zemlјu u Srbiji i zahvalio na podršci koja mu je tokom rada bila pružena od svih institucija i saradnika.   Gradonačelniku Vučeviću je poželeo dobro predstavlјanje Novog Sada u godini titule Evropska prestonica kulture, kao i uspeh u nastavku mandata.

Gradonačelnik Vučević je naglasio da mu je drago što je ambasador izabrao da pred odlazak iz zemlјe na novu dužnost poseti Novi Sad i to tokom najveće sajamske manifestacije u regionu, Međunarodnog sajma polјoprivrede, gde učešće svake godine uzimaju i brojne italijanske kompanije.

Novi Sad, 24. maj 2022. godine