Čitaj mi

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ PRIMIO AMBASADORA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Nј. E. Kajla Skata. Zvaničnici su izrazili zadovolјstvo zbog dugogodišnje saradnje, i mnogih zajedničkih projekata koji su do sada uspešno realizovani. Kako su ocenili, kulturna razmena je standardno na visokom nivou, a poseban doprinos daje joj Američki kutak koji je krajem prošle godine preselјen u novi, reprezentativan prostor.

Takođe, na sastanku je rečeno da američke kompanije u Novom Sadu dobro posluju, i da postoji veliki prostor za unapređivanje prilika u oblasti privrede. Gradonačelnik Vučević zahvalio se na podršci koju Vlada SAD pruža Srbiji u reformskom procesu, a posebno putem Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, i naglasio da je Grad Novi Sad uvek spreman da bude ozbilјan partner u tim procesima na lokalnom nivou.

Sagovornici su izrazili nameru da dalјe rade na razvijanju prijatelјskih veza i realizaciji projekata od opšteg značaja, a posebno je istaknut značaj titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za međunarodnu saradnju i ukupan napredak Novog Sada.

Novi Sad, 29. avgust 2019. godine