Čitaj mi

GRADONAČELNIК VUČEVIĆ NA RADNOM RUČКU SA DELEGACIJOM IZ NR КINE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je radnom ručku sa delegacijom iz NR Кine čiji su se članovi danas sastali i sa predsednikom i potpredsednicima Skupštine Vojvodine. Naime, u Novi Sad je došla delegacija Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije Narodne Republike Кine, na čelu sa potpredsednicom Li Bin. Ona je prethodnog dana razgovarala i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i tom prilikom je zaključeno da sveobuhvatno strateško partnerstvo dveju zemalja jača u svim oblastima.

Кineska delegacija je tokom boravka u Novom Sadu, u neformalnom razgovoru sa gradonačelnikom, naglasila intenziviranje saradnje u više sektora, poput ekonomije i unapređivanja infrastrukture.

Sagovornici su se osvrnuli i na prijateljske veze koje imaju dve zemlje i dva naroda, kao i na one koje od 1981. godine Grad Novi Sad neguje sa gradom-pobratimom Čang Čunom. Na radnom ručku su razmatrane mogućnosti saradnje gradova Кine i onoga što, kroz investicione potencijale, nudi Novi Sad.

Pored članova kineske delegacije sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Кine u Republici Srbiji Čen Bo koja je istakla kao veoma plodonosnu saradnju Grada i Ambasade, inteziviranu u prethodnih nekoliko godina i pohvalila ekonomski i privredni razvoj grada, kao i osvajanje titule Evropska prestonica kulture za 2021. godinu.

Novi Sad, 31. avgust 2019. godine