Čitaj mi

GRADONAČELNIK SUGRAĐANKAMA ČESTITAO MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodelio je na Trgu slobode nagrade učesnicima likovnog konkursa "Ona je zaslužila to!" u okviru humanitarne akcije "Ženama, za decu" koja se organizuje povodom 8. marta. Organizator i nosilac projekta je OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Kamenice, a sav prihod biće uplaćen u Fond za lečenje dece u inostranstvu.
Akcija je obuhvatala likovni konkurs, Festival poklona i nastup škola na nekoliko mesta u gradu, a na likovni konkurs pozvane su sve gradske škole. Radovi učenika koji su proglašeni za najuspešnije, upotreblјeni su za štampanje čestitki ženama povodom  Međunarodnog praznika žena, a sva gradska preduzeća pozvana su da daju svoj doprinos kupovinom ovih čestitki za svoje zaposlene žene.

- Danas je završnica jedne lepe akcije humanitarnog karaktera koja je trajala prethodnih dana na Trgu slobode. Dečica su svojim likovim radovima pomogla da se prikupe sredstva za lečenje dece iz naše zemlјe u inostranstvu, a istovremeno i da se na jedan lep način obeleži 8. mart. Najmlađi Novosađani su ovim pokazali svoju kreativnost, maštovitost i ono što je najvažnije, humanost - rekao je gradonačelnik Vučević čestitavši učenicima na nagradama.

Nakon toga, gradonačelnik Vučević je posetio Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, gde se susreo sa porodilјama, koje su sa prinovama odlazile svojim kućama nakon otpuštanja iz Betanije. Gradonačelnik je, kao znak pažnje, podelio ruže majkama u porodilištu i čestitao svim ženama 8. mart.

- Naša želјa je da malim znakom pažnje pokažemo da vodimo računa o damama koje su prošle kroz najlepši trenutak u svom životu. Važno je da tu pažnju usmeravamo ka njima svakoga dana, a ne samo na praznike, a mi se upravo sprovođenjm odgovorne politike u svim oblastima trudimo da vodimo računa o njima na najbolјi mogući način - rekao je gradonačelnik i tom prilikom se zahvalio zaposlenima u Betaniji što su omogućili da predstavnici Grada obiđu porodilјe i poklone im po jednu crvenu ružu.

Potom je gradonačelnik obišao Gerontološki centar u Futogu i štićenicama Centra poklonio cveće na ovaj dan, tradicionalno posvećen damama.

-  Briga o najstarijima  i međugeneracijska solidarnost je nešto što obavezuje sve nas i celu zajednicu. Ovde smo da obiđemo najstarije sugrađanke, damo im skromni poklon, ali i da zahvalimo zaposlenima koji su svakodnevno posvećeni brizi, negovanju i čuvanju najstarijih Novosađana. Mlađe generacije su dužne da vode računa o starijim sugrađanima koji su sve stvarali za nas i na nama je da pokažemo da možemo, ne samo to da čuvamo, već i da pobolјšamo i uveličamo - rekao je gradonačelnik u Domu za stare osobe u Futogu.

Novi Sad, 8. mart 2015. godine