Čitaj mi

GRADONAČELNIK ČESTITAO MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je vrtić ''Kalimero'' PU ''Radosno detinjstvo'' koji se nalazi u Ulici Dragiše Brašovana. On se zahvalio ženskom delu kolektiva na posvećenom radu i predanosti svom odgovornom pozivu, a dame zaposlene u svim novosadskim vrtićima danas su, kao mali znak pažnje, dočekali cveće i kolači.

- Uz veliku zahvalnost za sav trud, rad i zalaganje, čestitam svim sugrađankama 8. mart, bez njih Novi Sad ne bi bio ni upola uspešan kao što jeste. One su i brojnije od muške populacije, ima ih 20 000 više u našem gradu, i one jesu naša velika snaga. Došli smo da čestitamo 8. mart svim ženama zaposlenim u ovom vrtiću, vaspitačicama, spremačicama i stručnim saradnicama. Uspele su da na najbolјi način prebrode izazove za vreme epidemije, a nadam se da se situacija polako stabilizuje i da ćemo se uskoro vratiti normalnom životu. Naših majki, ćerki, supruga, sestara, drugarica, ujni, tetki, ne treba da se setimo samo jedan dan u godini, već da uvek budemo ponosni na to što ih imamo i da učinmo da i one budu ponosne na nas. Žene su uvek garant mira i stabilnosti, a pošto ih u Novom Sadu ima više, naša dobra budućnost je zagarantovana – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima dirktorke PU ''Radosno detinjstvo'' Marijane Popov, ''Kalimero'' je jedan od 75 vrtića te ustanove. U njemu je 12 grupa sa 305 upisane dece i nema listu čekanja.

- Ovaj vrtić razlikuje se od ostalih po tome što je jedan od pet u Srbiji u kojima će se obučavati vaspitači i stručni saradnici vezano za nove osnove predškolskog programa vaspitanja i obrazovanja „Godine uzleta“. Očekujemo da obuke za zaposlene u ovom objektu počnu u aprilu, a nakon toga bićemo domaćini radnicima vrtića iz čitave Vojvodine – rekla je Marijana Popov.

Novi Sad, 8. mart 2022. godine