Čitaj mi

GRAD ŠTITI INTERES NOVOSAĐANA

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i članovi Gradskog veća pozvali su Tužilaštvo za organizovani kriminal da, što hitnije, pristupi razmatranju krivične prijave Agencije za borbu protiv korupcije protiv Gradonačelnika Novog Sada i članova Gradskog veća, i što pre obavesti javnost šta se zapravo krije iza ove prijave.

Gradonačelnik Igor Pavličić izjavio je da je krivična prijava protiv Gradonačelnika i Gradskog veća Novog Sada, podneta zato što Grad nije pristao da zatvori međumesnu autobusku stanicu i time prelije prihode Grada u privatne džepove. 

- Pošto podnosilac prijave nije podneo prijavu protiv onih koji su, potpisali sporni ugovor, izjavljujemo da Gradsko veće nikad neće doneti odluku protiv interesa Novosađana, i da nas na to niko ne može prisiliti – naglasio je gradonačelnik.

Na konferenciji je rečeno da prijava Agencije za borbu protiv korupcije predstavlja ponavljanje stavova predstavnika ATP Vojvodina u sudskom postupku protiv Grada Novog Sada, koji je još u toku, čime predstavlja otvoren pritisak na sud.

- Nećemo zatvoriti gradsku međumesnu autobusku stanicu, jer bi se time skoro 2 miliona evra građana godišnje prelilo u privatne džepove, većina od 1300 radnika JGSP Novi Sad ostala bi bez posla, a hiljade članova njihovih porodica bez sredstava za život – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Gradsko veće odgovorno tvrdi da su navodi prijave neosnovani i u suprotnosti sa činjenicama. Gradonačelnik i Gradsko veće su u nasleđenom sporu sa ATP Vojvodina postupali u svemu u skladu sa zakonom, i poštovaće odluku nadležnog suda. Drugačije postupanje predstavljalo bi kršenje zakona, i bilo bi na štetu građana Novog Sada, jer nikakvo potraživanje ATP Vojvodina prema Gradu Novom Sadu nije utvrđeno sudskom odlukom.
 

Novi Sad, 26. januar 2012. godine