Čitaj mi

GRAD POMAŽE MNOGOČLANE PORODICE

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Bela Kurina posetio je šestočlanu porodicu Klarić iz Novog Sada i sa njima razgovarao o prednostima života u mnogočlanoj porodici.

- Ova poseta se realizuje u okviru manifestacije "Dečija nedelja", čija je tema pronatalitetna politika. Grad podržava mnogočlane porodice i posredstvom Uprave za socijalnu i dečiju zaštitu različitim merama doprinosi porastu nataliteta u Novom Sadu. Drago mi je što danas imamo priliku da se družimo sa porodicom Klarić i da Tei, Mii, Maši i Nađi uručimo poklone i pozovemo ih na programe "Dečije nedelje" - izjavio je Bela Kurina.

Saša i Dragana Klarić roditelji četiri devojčice su se zahvalili na poseti i poklonima i sa članom Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci razgovarali o porodičnim vrednostima, o uslovima koje svako dete treba da ima u toku odrastanja, kao i o mogućnosti da Grad, u skladu sa svojim nadležnostima pomogne ovoj porodici, budući da su roditelji nezaposleni.

Ove godine „Dečja nedelja“ posvećena je doprinosu stvaranja pozitivne klime za rađanje i pružanju podrške razvoja modela odgovornog roditeljstva i odvija se pod sloganom „Mama, tata, kupite mi brata!“

Novi Sad, 9. oktobar 2013. godine