Čitaj mi

GRAD NASTAVLjA SA PODRŠKOM MALIM PRIVREDNICIMA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je DOO „SEVU 2015“ koje se bavi proizvodnjom elemenata za enterijer. Sa direktorom Aleksandrom Rajačićem, razgovarao je o poslovanju tog preduzeća koje je dobilo sredstva za nabavku mašine za rad, a po osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme i mašina za mikro, mala preduzeća i preduzetnike Grada Novog Sada.

- Mikro i mala preduzeća i preduzetnici, sa preko 98 posto učešća u privrednoj strukturi, čine srce privrede grada. Te firme dosta sarađuju sa velikim kompanijama, koje su otvorile svoja sedišta u našem gradu, u protekloj deceniji. Sprovođenje politike dovođenja investitora u Novi Sad, uz istovremenu podršku domaćim, malim privrednicima, daje rezultate. Upravo iz tog razloga, Grad od 2020. godine podržava taj sektor raspisivanjem Javnog poziva za nabavku mašina i opreme. Do sada je oko 200 privrednih subjekata dobilo sredstva po ovom osnovu. Posetili smo firmu „SEVU 2015“ koja je na konkursu prošle godine dobila bespovratnu subvenciju u iznosu od 800 000 dinara za nabavku mašine neophodne za rad. Ove godine iz budžeta smo za tu svrhu izdvojili 50 miliona dinara, te pozivamo male privrednike, da već u drugoj polovini marta, konkurišu za sredstva. Kontinuirano ulaganje u privredu dovodi do odličnih rezultata i na polјu zapošlјavanja.  Tako je, prema poslednjim podacima, prošle godine u Novom Sadu radilo 168 556 lјudi, što je za oko 3 300 više nego u 2021. godini - rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao da je u periodu od 2012. godine do danas čak 38 500 novozaposlenih sugrađana.

Direktor i vlasnik firme, Aleksandar Rajačić zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi za privredu na subvenciji koja mu je omogućila unapređenje poslovanja.

- Mi smo mala firma osnovana 2015. godine koja broji petoro zaposlenih i teži razvoju. Sarađujemo sa više kompanija, dobavlјači smo za „Kontinental“, a izvozimo i za nemačko tržište – istakao je Aleksandar Rajačić.

Novi Sad, 3. februar 2023. godine