Čitaj mi

GIMNAZIJA „ISIDORA SEKULIĆ“ OBELEŽILA 32 GODINE POSTOJANЈA

Novosadska Gimnazija „Isidora Sekulić“ obeležila je danas 32 godine postojanja. Svečanoj akademiji koja je upriličena tim povodom prisustvovali su članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić.

Čestitajući Dan škole, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je istakla da ta Gimnazija ima veliki značaj za Novi Sad, jer u njenim učionicama već 32 godine vrhunsko obrazovanje dobijaju generacije đaka iz našeg grada koje u potrazi za znanjem kreću stopama Isidore Sekulić, prve članice Srpske akademije nauka i umetnosti i jedne od najobrazovanijih Srpkinja u istoriji.

- Gimnazija „Isidora Sekulić“ sa svojih 1050 učenika je sinonim uspešnog školskog kolektiva čiji đaci lako upisuju i završavaju fakultete i postaju uspešni lјudi. Zasluge za to pripadaju direktorki Vukobratović, svim profesorima, ali i svim đacima koji vredno uče, i koji predstavlјaju sigurnu budućnost Novog Sada. Ove godine, obeležavanje dana škole ima i jednu zanimlјivost. Gimnazija 32 godine od osnivanja, proslavlјa sa 32 odelјenja učenika - izjavila je Dina Vučinić i dodala - Uvažavajući činjenicu da su dobre škole i dobri uslovi za obrazovanje dece sigurna investicija u kvalitetnu budućnost, Grad, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem mnogo investira u gradnju i rekonstrukciju škola, u nabavku najsavremenijih nastavnih sredstava i u stipendije i nagrade za najbolјe učenike, među kojima svake godine ima i veliki broj đaka Isidorine gimnazije.

Direktorka Gimnazije Ružica Vukobratović zahvalila se Gradu i Pokrajini koji su uložili sredstva za nadogradnju, renoviranje i opremanje škole.

- Svi smo veoma ponosni, srećni i zadovolјni  jer je naša Gimnazija jedna od najopremlјenijih i najsređenijih u Vojvodini, ako ne i šire. Ipak, ono što oblikuje jednu školu su svakako njeni đaci. Uvek sam na strani učenika čije uspehe pratimo i kada izađu iz Gimnazije. Neki od naših đaka sada su po Evropi, Americi a neki su i doktorirali na Sorboni, tako da mogu biti više nego ponosna na sve ono što zajedno radimo - istakla je Ružica Vukobratović.

U okviru umetničkog programa koji su pripremili profesori i učenici škole predstavlјen je zbornik objavlјen povodom 30 godina postojanja škole. Takođe, o trodecenijskom životu Gimnazije svedoče i film koji je tom prilikom emitovan, kao i izložba postavlјena u holu škole.

Novi Sad, 22. mart 2022. godine