Čitaj mi

FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA OD SUTRA U NOVOM SADU

 

Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić prisustvovala je promociji štampanog magazina i satnice programa Festivala uličnih svirača u okviru koje je upriličen kratak umetnički program tri akrobatske trupe u centru grada.

- Festival uličnih svirača je jedan u nizu ovakvih festivala u svetu, ali je jedinstven u Novom Sadu i zbog toga zaslužuje podršku Grada koju je dobio i ove godine. Pozivam Novosađane da se 13. put pridruže festivalu koji je njihov -  rekla je članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić.

Na promociji je predstavlјen drugi broj štampanog Magazina Festivala uličnih svirača koji pored kompletne satnice dešavanja na ovoj manifestaciji, sadrži i najave najatraktivnijih programskih celina. On će biti besplatno dostupan građanima u specijalnim kutijama na uličnoj rasveti u centru grada i kod kolportera.

Festival uličnih svirača u Novom Sadu počinje sutra i trajaće do 7. septembra, a organizuje ga Umetnička asocijacija "Inboks" uz pomoć Grada Novog Sada, Turističke organizacije Novog Sada, Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Naftne industrije Srbije.

Novi Sad, 4. septembar 2013. godine