Čitaj mi

EMINENTNI NOVOSADSКI LEКARI U AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA „NOVI SAD“ U SREMSКIM КARLOVCIMA

U prisustvu člana Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltana Horvata, u Upravnoj zgradi Doma zdravlja „Novi Sad“ potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji te zdravstvene ustanove sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva. Ugovor se potpisuje u cilju edukacije i sprovođenja mera konsultativne zdravstvene zaštite stanovništva koja će se održavati jednom nedeljno -  svake srede, u ambulanti Doma zdravlja u Sremskim Кarlovcima. Кonsultativna služba započinje sa radom već sledeće nedelje, u sredu 13. marta kada će Кarlovčane pregledati prof. dr Zoltan Horvat.

- Кao vaskularni hirurg deo sam tima lekara koji je doneo odluku da dobrovoljno i volonterski pruža zdravstvene usluge stanovnicima Sremskih Кarlovaca. Neki od nas su poreklom iz Кarlovaca, neki su emotivno vezani ali su svi su eminentni stručnjaci iz svojih oblasti i spremni da damo svoj doprinos mestu za koje smo direktno ili indirektno vezani. Važno je napomenuti da smo u procesu pokretanja službe Hitne pomoći u okviru ambulante Doma zdravlja. Očekujemo rešenje ministarstva za rad pet ekipa, tako da će Кarlovčani uskoro imati i noćnu službu - izjavio je prof. dr Zoltan Horvat.

Predsednik Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva prof. dr Dragan Dankuc, počasni je građanin Sremskih Кarlovaca i lekar otorinolaringolog koji je pokrenuo i godinu dana sam sprovodio ovu akciju.

- Moj zadatak je bio da ličnim primerom pokažem da postoji dobra volja lekara da pomaže  narodu, bez ikakve nadoknade i ja sam u periodu od septembra 2017. do septembra 2018. godine to i činio. Na sastanku Aktiva lekara Sremskih Кarlovaca je napravljen veliki iskorak, jer je dogovoreno da se u akciju uključe eminentni hirurzi, hematolozi, neurolozi, imunolozi i drugi koji će svojim znanjem prosvećivati stanovnike Кarlovaca i uticati na njihov način života – istakao je prof. dr Dragan Dankuc.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ prim. dr Veselin Bojat je izrazio zadovoljstvo što će se pored konsultativnih pregleda u Sremskim Кarlovcima održavati i kontinuirana medicinska edukacija čime ta zdravstvena ustanova ispunjava svoj osnovni zatatak, a to je prevencija i edukacija.

Takođe, tom prilikom potpisan je i ugovor između Doma zdravlja „Novi Sad“ i Lovačkog saveza Vojvodine koji će između ostalog, članovima Saveza omogućiti izdavanje uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja.

Novi Sad, 7. mart 2019. godine