Čitaj mi

DONACIJA SPORTSKIH LOPTI GRADOVIMA I OPŠTINAMA U AP VOJVODINI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić primio je u Klubu poslanika Skupštine AP Vojvodine rešenje o donaciji sportskih lopti gradovima i opštinama u AP Vojvodini. Ovu akciju je sproveo Pokrajnski sekreterijat za sport i omladinu u saradnji sa Direkcijom za robne rezerve APV, Pokrajskim sekretarijatom za nauku i tehnološki razvoj i lokalnim samoupravama.

- Ovakve donacije su uvek dobrodošle, Grad Novi Sad je primio 840 lopti, koje će podeliti osnovnim školama i vrtićima kako bi smo unapredili nastavu fizičkog vaspitanja i druge aktivnosti koje doprinose zdravom načinu života - izjavio je Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić.

U okviru ove akcije podeljene su 14 662 lopte, svim lokalnim samoupravama u Vojvodini u odnosu na broj škola. Prema rečima Aleksandre Ristić, zamenice Pokrajnskog sekretara za sport i omladinu, ovo je jedna od akcija koje realizuje Pokrajnski sekreterijat za sport i omladinu sa ciljem da se unapredi sportska infrastruktura kako u vidu sanacije i adaptacije tako i u vidu opremanja. 

Novi Sad, 28. decembar 2011. godine