Čitaj mi

DODELjENI UGOVORI ZA PROJEKTE KOJIMA SE OSTVARUJU CILjEVI LAP POLITIKE ZA MLADE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je dodeli ugovora za 106 projekata kojima se ostvaruju cilјevi i mere definisane Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada.

- Grad Novi Sad kontinuirano radi na pobolјšanju kvaliteta života svih kategorija stanovništva, a mlada populacija je od izuzetne važnosti jer predstavlјa pokretačku energiju i značajan faktor u razvoju društva. Cilј Gradske uprave za sport i omladinu je da se što veći broj mladih aktivno uklјuči u društveni život Novog Sada i da projektima pokušaju da unaprede kvalitet života i reše  probleme koji ih muče. Veoma mi je drago što stalno imamo izuzetan odziv organizacija na ovaj konkurs i mi se trudimo da svake godine povećavanjem sredstava, omogućimo da se što veći broj projekata realizuje. Uveren sam da će odobreni projekti biti uspešno realizovani. Ove godine raspisujemo konkurs za novi LAP – Politike za mlade. Pozivam sve one koji žele da učestvuju i doprinesu unapređenju kvaliteta života mladih u Novom Sadu da pokažu zainteresovanost i učestvuju u našim konkursima. Na raspolaganju im je Omladinski klub na Spensu, koji je tehnički opremlјen i kao i Kancelarija za mlade Grada gde mogu dobiti konkretne informacije. Siguran sam da ćemo zajedno, aktivnim učešćem, kroz konkretne programe pokrenuti i osnažiti omladinske inicijative kako bismo u punom sjaju dočekali 2019. godinu i opravdali titulu Omladinske prestonice Evrope - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Gradska uprava za sport i omladinu - Kancelarija za mlade je u martu ove godine raspisala konkurs za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade u 2018. godini. Odobreno je 106 projekata udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara i to iz devet oblasti: obrazovanje mladih, zapošlјavanje mladih, zdravlјe mladih, kultura i slobodno vreme mladih, volonterski rad i aktivizam mladih, bezbednost mladih, informisanje mladih, mladi u zaštiti životne sredine i održivom razvoju i socijalna politika prema mladima.

Koordinatorka projekta „Urbani povrtari“ Aleksandra Lukić iz Društva „Raspustilište“ izrazila je zadovolјstvo jer je prepoznat značaj njihovog projekta.

- Projekat „Urbani povrtari“ ima za cilј podizanje svesti mladih i učenika viših razreda osnovnih škola o zdravim stilovima života kroz edukaciju na temu uzgoja zdravog povrća. Ceo projekat koncipiran je tako da se u u tri osnovne novosadske škole uz angažovanje učenika sedmog i osmog razreda postave male bašte sa posejanim povrćem, dok prvi plodovi zdrave hrane već pristižu. Tokom leta staraćemo se zajedno o bašti i krajem septembra ćemo napraviti javni događaj i prezentovati sve ono što je urađeno – rekla je Aleksandra Lukić.

Novi Sad, 21. jun 2018. godine