Čitaj mi

DODELjENA PRIZNANjA ZA NAJUSPEŠNIJE ŠKOLE U ŠKOLSKIM TAKMIČENjIMA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je svečanosti povodom dodele priznanja školama koje su ostvarile najbolje rezultate na sportskim takmičenjima, u školskoj 2012/2013. godini.

- Veoma sam ponosan što su Osnovna škola "Petefi Šandor" i Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" najuspešnije, i to ne samo u našem gradu, već i u državi. To pokazuje da se vredan rad učenika i profesora vrednuje. Nadam se da će im ova priznanja biti dodatan podsticaj da nastave da rade i da se takmiče, a Grad Novi Sad će nastaviti da ih podržava  - izjavio je Predrag Svilar i dodao da je od dobrog rezultata još važnija činjenica da školski sport neguje prave vrednosti i razvija kako zajedništvo, tako i individualne veštine.

Dodela priznanja najuspešnijim školama u sportskim takmičenjima se ove godine organizuje po 12. put. Savez za školski sport Grada Novog Sada sagledava rezultate 36 osnovnih i 22 srednje škole. Rangira se svaki uspeh u školskom sportu ekipno i pojedinačno, na opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom nivou što školama donosi određeni broj bodova. Prema ovim kriterijumima u  2013. godini, u kategoriji osnovnih škola najuspešnija je škola "Petefi Šandor", na drugom mestu je škola "Đura Jakšić", a na trećem "Miloš Crnjanski". U kategoriji srednjih škola za najbolju proglašena je Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", na drugom mestu je Gimnazija "Isidora Sekulić", a trećeplasirana je Srednja škola "Svetozar Miletić".

Novi Sad, 5. novembar 2013. godine