Čitaj mi

DODELjENA DVA NOVA SANITETSKA VOZILA HITNOJ POMOĆI

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević posetio je Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada i predao klјučeve direktoru Zavoda dr Bogdanu Živanoviću za dva nova sanitetska vozila za urgentne ekipe. U pitanju su vozila marke „FIAT Ducato“ i za njih je izdvojeno 10 400 000 dinara. Vozila za urgentne ekipe opremlјena su medicinsko-tehničkim aparatima: setom za kiseonik, rasklopivim nosilima, kardiološkom stolicom, sistemom radio veze i dr.

- Grad Novi Sad je od 2013. do 2018. godine uložio u Zavod za hitnu medicinsku pomoć 173,3 miliona dinara što su značajna sredstva, a izgradnjom nove, centralne zgrade i nabavkom najsavremenije medicinsko-tehničke opreme, trudili smo se da obezbedimo najbolјe moguće uslove za rad Zavoda. Danas predajemo dva sanitetska vozila vrednosti 10 400 000 dinara koje Grad daje na korišćenje, a poslednjih godina je dato 19 takvih vozila. Ta vozila su aktivna 24 sata i to 7 dana u nedelјi, tako da Grad uvek planira na godišnjem nivou bar dva ovakva vozila za Zavod. Ona raspolažu najsavremenijom opremom, kakvu nema ni jedan Zavod za hitnu pomoć u Srbiji, po poslednjim svetskim standardima. To znači da građanima Novog Sada pružamo mogućnost da budu zbrinuti na najbolјi mogući način. Grad Novi Sad ima stabilan budžet koji se pažlјivo planira i zato Zavod nikada neće ostati uskraćen za podršku bilo koje vrste - rekao je Srđan Kružević.

Direktor Zavoda dr Bogdan Živanović se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću i zameniku gradonačelnika Srđanu Kruževiću, kao i Gradskoj upravi za zdravstvo na velikoj posvećenosti i suštinskom shvatanju problematike rada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

- Grad Novi Sad zajedno sa nama pokušava da reši svaki izazov pred kojim se nađemo, a sve u cilјu zajedničke brige o sugrađanima. Naša vozila godišnje pređu mnogo kilometara, čak preko milion i sedam stotina hilјada, jer radimo 365 dana u godini 24 časa. Nije samo cilј što pre doći do pacijenta, već je poenta i u opremi za njihovo adekvatno zbrinjavanje. Do kraja godine će nam Grad nabaviti i jedan profesionalni defibrilator vrednosti oko dva miliona dinara, kao i deset automatskih eksternih defibrilatora, koje ćemo staviti u sanitetska vozila – rekao je dr Bogdan Živanović.

Novi Sad, 9. jul 2019. godine