Čitaj mi

DEO DRŽAVNOG PUTA U ZONI NOVOG SADA PUŠTEN U SAOBRAĆAJ

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Sinišom Sevićem prisustvovao je puštanju u saobraćaj dela državnog puta IA reda broj 1 (autoput E-75) u zoni grada Novog Sada. Obilasku su prisustvovali i ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, bivši ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, v.d. generalnog direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, kao i izvođači radova.

- Za Novi Sad je veoma bitan završetak ove deonice auto-puta u dužini od 3,7 km i upućujemo veliku zahvalnost Ministarstvu saobraćaja i JP „Putevi Srbije“ na kvalitetno urađenom projektu. Ovo je veliki znak za Novi Sad da krene sa razvojem dela grada koji treba industrijski pokrenuti kako bi se mnogi investitori, koji su kupili parcele a nisu krenili sa investiranjem i izgradnjom objekata, aktivirali i stvorili novu poslovnu zonu grada. To će značiti razvoj privredne gradske zone, nove investicije i otvaranje radnih mesta. Značajno je i to što sada imamo kompletiran auto-put od Novog Sada do Subotice, odnosno što su stvoreni uslovi da se tranzitni saobraćaj odvija u punom profilu auto-puta na deonici državna granica Horgoš-Novi Sad – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i istakao da očekuje podršku Ministarstva saobraćaja u vezi sa izlaskom Bulevara Evrope na auto-put, za čiji je završetak izgradnje Grad Novi Sad obezbedio sredstava.

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić zahvalio se svima koji su učestvovali u radovima na završetku te deonice i najavio da će u narednom periodu Ministarstvo saobraćaja više sarađivati sa lokalnim samoupravama kako bi se ostvario zajednički pristup u rešavanju velikih infrastrukturnih projekata.

Novi Sad, 4. septembar 2013. godine