Čitaj mi

DELEGACIJA INTERNACIONALNE POLICIJSKE ASOCIJACIJE IZ NORVEŠKE U POSETI GRADU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić primio je delegaciju Internacionalne policijske asocijacije - IPA iz norveške regije Agder, koji u našem gradu borave u okviru uzvratne posete kolegama u IPA kancelariji u Novom Sadu.

- Razmena iskustava je uvek dobrodošla, naročito u ovoj oblasti. Nadam se da će saradnja u okviru Internacionalne policijske asocijacije, čiji je i naša policija član, doprineti poboljšanju bezbednosti u Novom Sadu - izjavio je Borko Ilić i dodao - Drago mi je što će naši policijci imati priliku da steknu nova saznanja i da kolegama iz Evrope prenesu svoja iskustva, a Grad će učiniti sve što može da ta saradnja bude još plodotvornija.

Predsednik Internacionalne policijske asocijacije regije Agder Jan Kristian Rangard se u ime delegacije zahvalio na prijemu i istakao da je ovo prva poseta delegacije IPA sekciji Srbije, i da sa kancelarijom IPA regije Novi Sad, koja ih je posetila pre dve godine nameravaju da ostvare čvršće veze i saradnju.

Predstavnici IPA iz Novog Sada i regije Agder dogovorili su se da potpišu bilateralni sporazum o strukovnoj policijskoj saradnji dve IPA regije, što bi trebalo da doprinese i boljoj saradnji Policijskih uprava Srbije i Norveške. Članica IPA regije  Novi Sad Zorica Lovre je naglasila da je saradnja u okviru Internacionalne policijske asocijacije veoma korisna jer pored različitih edukacija, takmičenja i događaja koje ova asocijacija organizuje članovi imaju priliku upoznaju kolege iz drugih zemalja.
- Veoma je značajno da policijski službenici uspostave i lične kontakte, koje koriste i kada su u policijskoj službi. Nažalost kriminal ne poznaje granice i međusobna povezanost može puno da pomogne u međunarodnim istragama - izjavila je Zorica Lovre.

Novi Sad, 12. septembar 2013. godine