Čitaj mi

BRANJENA PODRUČJA NOVOG SADA BEZBEDNA OD POPLAVA

Imajući u vidu činjenicu da nadležne službe najavljuju dolazak najjačeg talasa Dunava čiji vrh se očekuje u nedelju ili ponedeljak, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić danas je brodom Vojske Srbije obišao nekoliko ključnih tačaka na Dunavu.

Tom prilikom nadležni za preduzimanje mera zaštite od poplava – počev od vojske i policije do predstavnika institucija i preduzeća izvestili su gradonačelnika o aktuelnom stanju.

- Grad je dobro branjen i nadziđivanje keja je velika stvar koju smo uradili da bi smo se zaštitili i od najviših stogodišnjih voda. Područja ispod nasipa su plavna i svi koji su tu gradili kuće snose odgovornost za to. Najvažnije je da će Novi Sad bezbedno dočekati najviši vodostaj- naglasio je gradonačelnik i dodao da je grad preduzeo mere da i problem sa kanalizacijom u uslovima visokih voda u Sremskoj Kamenici bude rešen.

- Ekipe zadužene za odbranu od poplava su 24 sata na terenu i branjena područja su sigurna iako će vrh talasa koji ide ka Novom Sadu premašiti očekivanu visinu. Prema najnovijim procenama Republičkog hidrometeorološkog zavoda visina vrha biće 660 cm – rekao je rukovodilac odbrane od poplava JVP Vode Vojvodine
Mirko Galonja.

Podsećamo, u proleće 2006. na vodomeru kod Bezdana izmereno je 736, a kod Novog Sada 745 centimetara.

Novi Sad, 11. jun, 2010. godine