Čitaj mi

„BITEF“ U NOVOM SADU

 

Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić prisustvovala je konferenciji za novinare povodom gostovanja češke predstave „Europeana“ u okviru programa „47Bitef13 u Novom Sadu“ i gostovanja novosadske predstave „Galeb“ u Beogradu.

-Ovo je sedmi put da Gradska uprava za kulturu sufinansira program „Bitef u Novom Sadu“.  moram da istaknem veliko zadovolјstvo zbog toga što smo uspeli da izdvojimo 500. 000,00 dinara, koliko je festival i tražio od Grada, ali istovremeno moram da ispolјim i jednu vrstu žalјenja, jer je u pitanju isti iznos kao i prošle godine. Ova činjenica govori o tome da još uvek nismo napravili iskorak u razvoju saradnje na programu „Bitef u Novom Sadu“, ali se nadam da ćemo to uraditi prilikom organizovanja naredne manifestacije – rekla je članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavlјević je rekao da ideja da se svake godine deo Bitefovog programa izvede u Novom Sadu uvrštava naš grad u domaćine jednog od najvećih i najznačajnijih festivala u zemlјi i to zahvalјujući podršci Gradske uprave za kulturu i Vlade AP Vojvodine.

U okviru programa „47Bitef13 u Novom Sadu“ češka predstave „Europeana“ biće izvedena 24. septembra sa početkom u u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović.  Za glavni program Bitefa odabrane su dve predstave iz Novog Sada - „Galeb“ u režiji  Tomija Janežiča Srpskog narodnog pozorišta i predstava u „Ubiti Zorana Đinđića“ Studentskog kulturnog centra Novog Sada u režiji Zlatka Pakovića. U produkciji Per. Art – program „Umetnost i inkluzija“ biće izvedena predstava “Prazan glas” na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u subotu 21. septembra s početkom u 17 časova.

Novi Sad, 18. septembar 2013. godine