Čitaj mi

BEZBEDNOST JE OSNOVNO LJUDSKO PRAVO

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je manifestaciji "Bezbednost je osnovno ljudsko pravo" koja je održana u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača. Manifestaciju organizuje Nacionalni centar za prevenciju povreda i promociju bezbednosti povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Svetskog dana dece, dana borbe protiv nasilja nad ženama, Svetskog dana invalida, Svetskog dana volontera i dvadesetogodišnjice projekta SZO Bezbedna zajednica.
- U svetu postoji 268 Bezbednih zajednica, na svim kontinentima. Grad Novi Sad je 158. Bezbedna zajednica u svetu a 2. u Vojvodini, Srbiji i regionu. To je velika čast ali i obaveza da neprekidno radimo na sprečavanju negativnih pojava u društvu i da doprinosimo stvaranju zdrave i sigurne atmosfere u našem gradu - izjavio je Zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić.
Grad Novi Sad je proglašen Bezbednom zajednicom 23. juna 2009. godine kada je potpisan ugovor između predstavnika kolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije za promociju bezbednih zajednica Karolinska instituta iz Štokholma i Grada Novog Sada.

Novi Sad, 9. decembar 2011. godine