Čitaj mi

"BAŠTA SPORTOVA" NA TRGU SLOBODE

Povodom 26. juna Svetskog dana borbe protiv narkomanije održana je manifestacija "Bašta sportova" na Trgu slobode u organizaciji "Novosadske asocijacije za razvoj i unapređenje društva, a realizovana je u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo, Gradskom upravom za sport i omladinu i Kancelarijom za mlade.

U „Bašti sportova“ predstavilo se preko 200 sportista od kojih su mnogi nosioci zlatnih i sreberenih medalja na svetskim i olimpijskim takmičenjima iz 20 sportskih klubova iz Novog Sada, Subotice, Kikinde, Zrenjanina i Sombora.
Ritmička gimanastika, kapuera , borilačke veštine, različite sportske i plesne tačke deo su programa koji su učesnici izveli.

Predstavnici MUP-a održali su kratko predavanje o prevenciji narkomanije, a nakon toga demonstrirali su reanimaciju u slučaju predoziranja.
Manifestacija je deo projekta prevencije narkomanije koji se sprovodi u novosadskim osnovnim i srednjim školama i ima za cilj da deci i omladini ukaže na značaj bavljenja sportom koji se smatra najboljom prevencijom od zlouptrebe droga.

Novi Sad, 28. jun 2010. godine