Čitaj mi

AMBASADOR TURSKE U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Svečanoj sali Gradske kuće ambasadora Turske u Srbiji Nј.E. Mehmeda Kemala Bozaja.

Gradonačelnik Vučević mu je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu i istakao da je ovaj susret odlična prilika da se izlože dosadašnje aktivnosti i saradnja Grada sa Turskom.

Ambasador Mehmed Kemal Bozaj zahvalio se gradonačelniku na prijemu i naglasio da se u budućem periodu očekuje uspostavlјanje prijatelјskih veza Novog Sada sa nekim gradovima iz Turske, kao i unapređivanje kulturne, naučne i privredne saradnje, kao i saradnje u oblasti turizma.

U toku sastanka, sagovornici su razmatrali teme vezane za oblast privrede i za moguće učešće tuskih kompanija na Polјoprivrednom sajmu, a potom i teme vezane za sektor obrazovanja, jer se planira intenziviranje saradnje Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta iz Burse.

Nј.E. Ambasador Mehmed Kemal Bozaj je u razgovoru sa gradonačelnikom istakao da će uvek sa interesovanjem saslušati predloge za jednu još sadržajniju kulturnu i privrednu saradnju, a gradonačelnik je uzvratio pozivom da se dobra saradnja nastavi i da se dalјe unapređuju odnosi na svim polјima.

Novi Sad, 13. mart 2015. godine