Čitaj mi

ADAPTIRANA DETELINARSKA PIJACA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović simbolično su obeležili početak rada renovirane Detelinarske pijace.

- Drago mi je što ulažemo više nego ikada u uređenje Detelinare koja je nepravedno zapostavljana proteklih godina. Posle otvaranja bulevara a sada i rekonstrukcije Detelinarske pijace ulepšali smo sliku ovog naselja – istako je gradonačelnik Pavličić napominjući da je ravnomeran razvoj svih delova Novog Sada veoma važan.

Pijaca je sagrađena šezdesetih godina XX veka na površini od 1.990 m2. Danas se na njoj nalazi 123 prodajna mesta, sa 11 korisnika rashladnih vitrina i 13 poslovnih prostora.
Radovi na generalnoj adaptaciji Detelinarske pijace počeli su 30.septembra, a obuhvatali su krečenje i klimatizaciju hale, sređivanje četiri toaleta, obnovu vodovodnih i kanalizacionih cevi i električnih instalacija. Takođe, betoniran je plato i uređeni su parking iza pijace i deset lokala. U okviru adaptacije, koja je preduzeta prvi put od otvaranja pijace šezdesetih godina, takođe su postavljeni reflektori, kao i jedna automatska i jedna mehaničko-roto vrata. Za uređenje Detelinarske pijace izdvojeno je 19,5 miliona dinara iz gradskog budžeta, a 500.000 izdvojila je JKP „Tržnica“.

Detelinarska pijaca otvorena je simboličnim "cepanjem" crvene jabuke na pola između Jovanovića i Pavličića, nakon čega su se gosti zajedno sa rukovodstvom novosadskog preduzeća prošetali novom halom.

Novi Sad, 20.novembar 2009.godine