Čitaj mi

300 GIMNASTIČARA NA TURNIRU „LAZA КRSTIĆ I MARICA DŽELATOVIĆ“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je danas deveti po redu, memorijalni turnir u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici „Laza Кrstić i Marica Dželatović“ koji organizuje Sokolsko društvo „Vojvodina“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Tom prilikom on je istakao da Grad prepoznaje značaj Turnira koji doprinosi afirmaciji sportske gimnastike među decom i vraćanju međunarodne gimnastike u Novi Sad.

- Grad Novi Sad je ponosan na Sokolsko društvo ’’Vojvodina’’, naše najtrofejnije i najmasovnije gimnastičko udruženje koje je oduvek bilo nosilac razvoja sportske gimnastike u Srbiji. Pored toga što podseća javnost na bogatu tradiciju sportske gimnastike u Novom Sadu, turnir „Laza Кrstić i Marica Dželatović“ ove godine u naš grad dovodi 300 gimnastičara iz 20 zemalja i ja im želim mnogo uspeha na kraju takmičarske sezone – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na turniru koji je jedinstven po tome što okuplja sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj kategoriji, učestvuje oko 300 gimnastičara iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Mađarske, Nemačke, Austrije, Кipra, Danske, Bugarske, Južne Afrike, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Švajcarske, Italije, Latvije, Poljske, Grčke, Malte i Srbije.

Novi Sad, 4. decembar 2018. godine