Читај ми

Конгрес реуматолога

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић поздравио је учеснике годишњег Конгреса реуматолога који се одржава у Новом Саду од 7 – 10. септембра у организацији Удружења реуматолога Србије и Института за реуматологију из Београда.

-Велико ми је задовољство што је Нови Сад домаћин стручном скупу који је посвећен значајним темама из области реуматологије о којима ће еминентни стручњаци из земље и иностранства наредних дана расправљати. Овакви скупови представљају места размене знања и искустава најуспешније медицинске праксе, што доприноси унапређивању лечења људи , а такође и унапређењу самог здравља и превенције болести - рекао је том приликом заменик градоначелника.

На Конгресу ће бити изложене одабране теме из реуматологије у виду пленарних и уводних предавања гостију из земље и иностранства. Биће организоване "причаонице" које ће обухватити најактуелније теме из реуматологије. У раду Конгреса ће учествовати стручњаци и научници из Србије, Црне Горе и суседних земаља. Конгрес окупља око 300 учесника и то реуматолога, специјалиста интерне и опште медицине, имунолога, физијатара, ортопеда и педијатара.

Нови Сад, 9. септембар 2011. године