Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОВОДОМ ФУТОШКЕ КУПУСИЈАДЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је конференцији за новинаре поводом Футошке купусијаде и Другог сусрета традиционалних произвођача Србије. Конференцији су поред градоначелника, присуствовали и директорка КИЦ „Младост“ Љиљана Мамула и председник удружења Футошки купус Горан Пуача који су представили програм Купусијаде.

- Задовољство ми је што је купус, производ који је бренд Футога већ дуги низ година, уз ову манифестацију постао препознатљив производ Новог Сада и што из године у годину окупља много људи у оквиру једног културног догађаја. Футошка купусијада сваке године добија све више учесника, као и такмичара и посетилаца, а ја желим да се тај тренд настави и да што више људи посети овогодишњу Купусијаду - рекао је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

Организатори су најавили да ће овогодишња Купусијада бити одржана 29. октобра у Футогу на платоу КИЦ „Младост“ са почетком у 10 часова. Уз богат културно-уметнички програм, посетиоци ће моћи да уживају у избору највеће главице купуса, као и у такмичењу у припремању јела од купуса. Покровитељ манифестације је Град Нови Сад, а организатори манифестације су КИЦ “Младост” Футог, Удружење Футошки купус, Пољопривредна школа са Домом ученика, oсновне школе из Футога и МЗ Футог.

Нови Сад, 26. октобар 2011. године