Читај ми

КАЈАК КАНУ КЛУБ ''ЛИМАН'' ДОБИО ДВА НОВА ВРХУНСКА ЧАМЦА

Уз подршку Града Новог Сада и компаније ''Монтоп'' Кајак кану клуб ''Лиман'' набавио је два нова чамца намењена врхунски спремним такмичарима. Тим поводом клуб су посетили члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјeтићанин и директор компaније ''Монтоп'' Драган Дакић.

- Заједно са овом друштвено одговорном компанијом помогли смо да Клуб набави два озбиљна спортска реквизита, односно кајак двосед и кајак једносед, који ће допринети бољем тренажном процесу. Град сваке године подржава активности и Кајак кану клуба ''Лиман'' и Кајак клуба ''Војводина'' са не малим средствима, а та подршка неће изостати ни у будућности. Захваљујући ономе шта предвиђа Генерални урбанистички план, за неколико година овај део града изгледаће много боље. То ће бити јединствен спортско-туристички и рекреативни центар, а како су ми рекли кајакаши, тако ће и њихов животни сан бити испуњен. Не само што ће имати изванредне услове за тренирање, већ ће овде моћи да се организују светска и европска такмичења. Стаза ће бити 2250 метара дужине и 100 метара ширине, вода ће бити дубља, без муља и дивљег растиња што ће позитивно утицати на безбедност спортиста и рекреативаца, али и на биодиверзитет. Осим тога, биће изграђене и стазе за шетњу и вожњу бицикла, и биће то један комплекс на понос Новог Сада, а у општем интересу свих грађана – нагласио је Огњен Цвијетићанин.

Председеник Кајак кану клуба ''Лиман'' Горан Поганчев захвалио се на вредном поклону представницима Града и спонзору.

- Захваљујући њиховом разумевању и подршци, осим што смо набавили нове врхунске чамце, у наредном периоду завршићемо и реконструкцију клупских просторија, на опште задовољство – рекао је Поганчев и додао да Клуб тренутно броји 80 регистрованих чланова, има припремну школу кајака и такмичарску групу, а присутни су и рекреативци.

Нови Сад, 18. фебруар 2022. године