Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ НА САСТАНКУ СА ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији Семом Фабрицијем у Градској кући.

Током приликом изражено је задовољство досадашњом сарадњом на пројектима који су реализовани заједнички са Европском унијом и оцењено да ће се ангажман на том пољу наставити истим интензитетом.

Сем Фабрици се интересовао како напредује процес припрема Града за 2021. годину када ће бити Европска престоница културе, а градоначелник је нагласио да је задовољан досада обављеним послом, и да је Европска комисија позитивно оценила последњи извештај.

Градоначелник је рекао да добро тече и реализација пројекта изградње нове зграде правосудних органа, такође подржаног од ЕУ, и оцењено је да ће по завршетку те инвестиције бити унапређени услови за рад у тој сфери.

Вучевић и Сем Фабрици осврнули су се и на рад ЕУ инфо кутка у Новом Саду, намењеног свим грађанима који имају питања у вези са Европском унијом, њеним институцијама и свим могућностима које Србији доноси приступање ЕУ, уз оцену да су такве активности на локалном нивоу од велике важности.

Нови Сад, 25. новембар 2019. године